Tenisový turnaj 9. července 2022

V sobotu 9. července se ve sportovním areálu na Bouchalkách uskutečnil již 4. ročník tenisového turnaje pořádaný námi pro členskou základnu Sosáků a spřízněné duše našeho oddílu. V brzkých ranních hodinách se tak před branou areálu sešlo na tucet nadšených borců s tenisovou raketou v ruce a s odhodláním, předvést své mistrovské umění na poli antuky.

Lahodně linoucí se vůně ranní kávy a snídaně v podobě míchaných vajíček a ohřátých párků, nám příjemně zpestřily losováni soutěžících do dvou základních skupin po šesti účastnících. Herní systém turnaje pak garantoval nejlepším čtyřem tenistům z každé skupiny postup do vyřazovací části turnaje, kde se posléze už jen ti nejlepší z nejlepších prokousávali pavoukem play-off až do vítězného finále. Poslední, neboli šestí po základní části, se utkali v boji o konečné 11. a 12. místo. Pátí si zahráli o celkové 9. až 10. místo v turnaji. Hrálo se na jeden zkrácený set, a to na čtyři vítězné gemy. Za případného nerozhodného stavu 3:3 následovala zkrácená hra neboli tiebreak. Za doprovodu hudby z reproduktorů, tak byly započaty první mače turnaje.

Stejně jako loni, ovládl svoji skupinu („A“) suverénně hrající Bob Řebík. Dalšími postoupivšími, jenž doprovodili vítěze skupiny do play off části turnaje, byli na druhém místě Roman Holec spolu s třetím Ladislavem Junem. Čtvrtou a zároveň poslední postupovou příčku uhájil před dotírající dvojicí Luboš Mráček – Luděk Suchý, Petr Vtípil.

Skupina „B“ skýtala mnohem zajímavější a dramatičtější řež. O postup do play off se tvrdě a nekompromisně válčilo do posledních, závěrečných bojů. Až poslední duely ve skupině určily vítěze této skupiny, když tajenku skupiny ozřejmil Radim Hamák výhrou 4:2 nad Lubošem Pátkem, čímž si prvenství ve skupině uzmul pro sebe. Současně tím odsoudil poraženého Luboše Pátka do pozice prvního pod čarou postupu. V souběžně hraném zápase hrál o svojí existenci v turnaji i Zdeněk Smejkal proti kurzovnímu favoritovi Petru Potockému. Po překvapivém vítezství Zdeňka Smejkala nad papírovým favoritem (4:1), tak musela určit o konečném pořadí mezi druhým až čtvrtým místem ve skupině minitabulka mezi již zmíněnými Zdeňkem Smejkalem, Petrem Potockým a Romanem Součkem. Z dramatické bitvy nakonec minitabulka katapultovala na celkové druhé místo ve skupině prvně jmenovaného, Zdeňka Smejkala. Na třetím místě skončil Roman Souček. Překvapivě až čtvrtá příčka zbyla na Petra Potockého, jenž tak doplnil kvartet postupujících do vyřazovací části turnaje.

Složení čtvrtfinálových dvojic a její papírové předpoklady z loňského turnaje se naplno projevily i ve vyřazovacím pavouku. Role favoritů naplnili loňský vítěz Bohumil Řebík, stříbrný Radim Hamák i bronzový Roman Holec. Trojici semifinalistů poté doplnil Ladislav Jun, když z kurtu doslova a do písmene vyhnal Zdeňka Smejkala v poměru 4:0.

V semifinále se tak střetli aktuální šampión Bohumil Řebík proti Ladislavovi Junovi. Radima Hamáka pak vyzval Roman Holec. Prvně jmenovaný, Bob Řebík, nedal Laďovi Junovi pražádnou naději, když vyhrál celkem jednoznačně 4:0. Druhé semifinále mělo přeci jen skýtat tužší a vyrovnanější boj. Nakonec Radim Hamák udolal Romana Holce v poměru 4:1 a hlasitě si tak řekl o reprízu loňského finále.

Souboj o třetí místo je sice soubojem poražených, přesto pro jednoho z nich s vítěznou tečkou. Tu za letošním turnajem napsal Roman Holec, když porazil celkem hladce Ladislava Juna 4:0 a zopakoval tak krásné 3. místo z loňska.

Ani na podruhé nedokázal Radim Hamák najít ve finále recept na skvěle hrajícího, úřadujícího šampiona Boba Řebíka, jenž po výhře 4:2 se stal zaslouženě dvojnásobný, a po dva za sebou jdoucí turnaje, neporažený vítěz. Na příští rok to bude pro nás všechny velká výzva sesadit úřadujícího krále z trůnu.

I tentokrát patří velká gratulace a zároveň i poděkování za skvěle vydařeným turnajem oslavenci Romanu Holcovi a jeho rodině, za skvělý catering, božské gastronomické umění a i za to, jak se o nás po celý turnaj starali. Musím konstatovat, že se svého pořadatelského poslání zhostili na výbornou a posunuli náš turnaj opět o level výše. Pomyslný štafetový kolík po Romanovi tak na příští rok přebírá, Ladislav Jun. Už teď se můžeme těšit, co si pro nás Laďa připraví. Laťka ale začíná být hodně vysoko….

 

Čtvrtfinále:

ŘEBÍK  4 – 2  POTOCKÝ

SMEJKAL  0 – 4  JUN

HAMÁK  4 – 0  VTÍPIL

HOLEC  4 – 2 SOUČEK

Semifinále:

ŘEBÍK  4 – 0  JUN

HAMÁK  4 – 1  HOLEC

O 3. místo:

JUN  0 – 4  HOLEC

Finále:

ŘEBÍK  4 – 2  HAMÁK

 

Fotografie z turnaje k nahlédnutí zde.